Skip to main content

Långsamma promenader är också bra för hälsan

By januari 19, 2021Hälsa

Alla vet att träning är bra för hälsan och det många tänker på då är träning där du tar i och får upp flåset. Den träningen är bra för att behålla och förbättra konditionen. Senare års forskning visar också att all rörelse är bättre än ingenting och att det är mer viktigt att komma upp och röra sig ungefär en gång i halvtimmen vaken tid. Det är en anledning till att långsamma promenader är bra för hälsan men det finns också en annan viktig bit.

Hantera din stress med långsamma promenader

Långsamma promenader kan även användas som ett verktyg i att hantera din stress. Det kan hjälpa dig att lättare jobba med återhämtning. En långsam promenad och gärna i en lugn och vacker omgivning kan underlätta för dig att fokusera på din kropp och hur du mår. Du får lättare ner din andning till ett lugnt och avslappnat tempo och kan slappna av i axlar och andra spända muskler.

Rensa tankarna med en promenad

Promenader är också stunder då du lättare kan låta dig få tid att tänka och rensa tankarna. Du kan ha tusen tankar i huvudet oavsett om du är stressad eller inte och i lugna stunder är det lättare att reda ut allt i huvudet och kanske till och med lösa problem.

Boka in promenader i ditt schema

Lever du ett stressigt liv kommer du väldigt sällan känna att du har tid för promenader. Testa att boka in promenader i ditt schema med andra saker du behöver ta itu med. Då är det lättare att det blir av. Även om du inte har tid så testa och känn efter hur det känns efteråt. Redan efter en enda promenad kan du känna att du har mer energi. Gör du inte det behöver du troligtvis öva på att slappna av mer och gå långsammare nästa gång.

Leave a Reply